Bergh, Sverre

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Sverre Bergh (foto: Trygve Schoenfelder)

Sverre Bergh (1915-1980) født på Hamar like nord for Oslo. I 1935-37 studerte han musikk teori med Fartein Valen. Han hadde også et kort studieopphold i Wien. Fra 1937-1946 jobbet han som freelance musiker i Oslo. Deretter ble han ansatt som arrangør i Norsk Rikskringkasting.

Fra 1952 var han dirigent ved forskjellige teatre, og gjorde seg spesielt gjeldende ved Den Nationale Scene i Bergen. Hans navn er i dag sterkt knyttet til musikaler. Han har arrangert og komponert en mengde musikk for scene, kino, radio og fjernsyn. Hans to viktigste verk på dette området er "Lyrikkens verkefinger" og popmusikalen "Alice i eventyrland".

Han har også komponert kammer-, kor- og orkester musikk. Hans seriøse komposisjoner er for det meste i neo-klassisk stil, men et vel så viktig kjennetegn blir på hans musikk er humor.

Gjennom mesteparten av sitt liv var Sverre Bergh aktiv som organisator og rådgiver. Han hadde en mengde utmerkelser i norsk musikkliv, og var i stor grad delaktig i at moderne samtidsmusikk ble en del av repertoaret til de utøvende norske institusjoner. De siste årene han levde var han direktør for Festspillene i Bergen.


MIC 1998
-
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten