Anne Mette

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Anne Mette Fyrbu Grelland (f. Fyrbu), sanger, f.12.08.1957 i Drøbak. Hun debuterte i 1965 med «Bare vent til jeg blir stor»/«Kari, Mari og Wenche» av Mikkel Aas. Selv om hun bare var åtte år, var hun vokalist i gruppa Enemies en stund, og spilte inn «En hemmelig hemmelighet»/«Blomstertid» (1965) med dem. A-siden var skrevet av et av gruppemedlemmene,►Jahn Teigen, som også debuterte med denne. I 1969 kom hun til ►Arne Bendiksen på Triola, og fikk raskt sølvplate for «Her kommer Pippi Langstrømpe», som lå 20 uker på VG-lista. Året etter deltok hun på den første skandinaviske western-festivalen, som det ble utgitt en dobbelt-LP fra, og de seks singlene hennes på Triola ble samlet på LP-platen Anne Mette 13 år. Hun deltok også på noen av platene i Svensktoppar-serien, og turnerte med ►Finn Eriksens og Terje Fjærns orkestre. 1974–76 var hun vokalist i Anne Mette og Company Band, som også ga ut en LP. I årene 1976–83 var hun hovedsakelig aktiv som vokalist i flere mer rock/blues-inspirerte svenske band. Turnerte i Norge med et eget Janis Joplin-show i 1982. Hun trakk seg tilbake for å være mor i 1983.

Anne Mette 13 år (Flora, 1970)
Den første norske western-festivalen (Sonet, 1970)
Anne Mette og Company Band (1975)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten