Clawfinger

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Svensk/norske Clawfinger slo igjennom med et brak med singlen «Nigger» fra debutalbumet ''Deaf Dumb Blind'' (1993)

Svensk/norsk rapmetal-band, startet i 1990 av svenskene Zak Tell (vokal) og Jocke Skog (keyboards) og nordmennene Erlend Ottem (gitar) og Bård Torstensen (gitar). Torstensen og Ottem var med i Theo. Med dette bandet kom de til Stockholm for å satse. Bandet ble imidlertid oppløst. Torstensen og Ottem måtte ta annet arbeid, og begynte å jobbe på sykehus, hvor de traff Zak Tell.

Clawfinger knalldebuterte med albumet Deaf Dumb Blind i 1993, og hadde kjempehiter i låtene «Nigger» og «The Truth». Tekstforfatter Tell hadde antidop og antirasisme som et gjennomgangstema i tekstene på de første platene – dette fikk bandet svi for av kritikere som mente at de var for politisk korrekte, de fikk kjeft av svarte amerikanere, og de opplevde å bli brukt av rasister («Nigger»).

Bandet forsøkte mot slutten av tiåret å tilegne seg elementer fra andre genre, uten å miste sitt særpreg. Clawfinger har et stort publikum over hele Europa, og har siden debuten turnert kontinentet gjentatte ganger. Bandet har solgt over en million album.

Deaf Dumb Blind (Polygram, 1993)
Use Your Brain (Vertigo, 1995)
Clawfinger (Vertigo, 1997)
Whole Lot Of Nothing (Supersonic, 2001)
The Biggest And The Best Of (MNW, 2002)
Zeroes & Heroes (Supersonic, 2003)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten