Dyrhaug, Ivar

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Tekstforfatter, komponist, programleder og platedirektør, f. 10.06.1949. Dyrhaug er en meget betydningsfull person i norsk populærmusikk, både som utøver og bakmann. Han var en av programlederne i det populære radioprogrammet Pop Spesial på 70-tallet. Laget en rockopera om mobbing, Hvorfor nettopp meg?, som ble utgitt på plate i 1979. Ble deretter innlemmet i barne- og underholdningsavdelingen i NRK, hvor han var programleder for ½7. To av rollefigurene her var Espen, spilt av Dyrhaug, og Ann-Mari, spilt av Turid Øversveen. En LP med disse figurene ble utgitt i 1982. Etter flere populære TV-serier (bl.a. Zikk Zakk og Pick-Up) opprettet Dyrhaug selskapet Norsk Plateproduksjon i 1988. Dette selskapet ble lansert med brask og bram gjennom Dance With A Stranger. Etter et tiår som direktør for Norsk Plateproduksjon, vendte Dyrhaug tilbake som programleder i TV på fulltid. Hans største suksess de siste årene har vært serien Beat for Beat på NRK1.

Hvorfor nettopp meg? (Nor-Disc, 1979)
Espen og Ann-Mari (Polydor, 1982)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten