Knutsen, Tove Karoline

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Tove Karoline Knutsen skrev alle melodiene selv på ''Veintetid'' (1984), mens tekstene var av Arvid Hanssen

Visesanger, f. 14.01.1951 på Senja. Tove Karoline Knutsen startet sin sangkarriere på lokale samfunnshus, og opptrådte noen år som vokalist i danseband. Hun tok musikkstudier ved Universitetet i Trondheim, og spilte med bl.a. Søyr og Idé­ensemblet. Det sentrale i Knutsens viseproduksjon er samarbeidet med den nordnorske forfatteren Arvid Hanssen. Sammen laget de et stort antall viser som er fordelt på hennes tre første album. Blant disse er «Kom sommarvijnn», som gjorde Tove Karoline Knutsen landskjent i 1980. Hun mottok Prøysenprisen i 1982 og Spellemannprisen for albumet Veintetid fra 1984.

Knutsen begynte å arbeide med tekster av Knut Hamsun i 1990, i forkant av deltakelsen ved Hamsun-dagene i Madrid. Melodiene på albumet Lat spille med vår ble komponert i samarbeid med gitarist Svein-Hugo Sørensen, som også var ansvarlig for arrangementene. Fra 1996 til 2001 var Tove Karoline Knutsen ansatt som direktør ved Festspillene i Nord-Norge. Hun laget Mor Lyng i 2003, en forestilling om Ovidia Fredrikke Lyng, som regjerte Skjervøygodset i Nord-Troms i over 60 år.

Blå kveill (Triola, 1980)
Veintetid (AB Records, 1984)
Tenn lampa (Arctica, 1992)
Lat spille med vår (MajorSelskapet, 1994)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten