Libido

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Libidos eneste album, ''Killing Some Dead Time'' (1998), ble massivt markedsført og fikk gode kritikker i britisk presse

Rocketrio fra Bergen med base i London, dannet i 1995. Libido klarte i løpet av en kort og hektisk karriere å markere seg kraftig i britisk presse med sin iørefallende form for brit-pop.

De tre medlemmene av Libido kom alle fra markante bergensband: Even Johansen (vokal, gitar) fra Chocolate Overdose, Cato Eikeland (bass) fra Butterfly Garden og Jørgen Landhaug (trommer) fra Submarine Sunflower. Bandet oppsto i 1995 da Johansen jobbet i studioet Dokken Lyd etter å ha sluttet i Chocolate Overdose. Navnet ble tatt fra en av episodene i den tyske TV-serien med kriminal­etterforskeren Derrick.

Den nye gruppen begynte å gjøre innspillinger i Dokken Lyd mens store planer ble lagt. De sendte noen av opptakene til engelske plateselskaper, og fikk napp hos Fire Records (kjent for bl.a. Pulp). De tre unge mennene bestemte seg for å satse alt, og flyttet til London i 1996. Der levde de fra hånd til munn og spilte for vann og brød, inntil det begynte å ta av i pressen.

Sammen med produsent Phil Vinall ble nye innspillinger gjort. Tre singler kom på markedet i 1997 – «Blow», «Supersonic Daydream» og «Overthrown» – etterfulgt av albumet Killing Some Dead Time i februar 1998. Alt materialet på albumet var komponert av Johansen

Lovordene haglet i britisk presse, spesielt i den trendsettende musikkavisen New Musical Express, og Libido rakk å turnere i både Storbritannia, USA og Europa før det raknet. En krangel med plateselskapet markerte begynnelsen på slutten for Libido. Even Johansen flyttet fra det pulserende bylivet i London til den fredelige landsbygda utenfor Glasgow i 1999, og begynte innspillingen av en soloplate under artistnavnet Magnet.

Vokalist Jørgen Landhaugs nye London-baserte band CoStar, hvor også Even Johansen er med, ga ut Keep It Light i 2004.

Killing Some Dead Time (Fire Records, 1998)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten