Moll, Erik

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Etter flere legendariske utgivelser med bandet Hole in the Wall på 70-tallet, opererte Erik Moll som solo-artist, og ga bl.a. ut singlen «Richter skala rock»/«Solvei» (1981)

Erik Moll (tidligere Møll), norsk-amerikansk singer/songwriter, inspirert av tradisjonsbaserte stilarter som folk, country, blues, swing, gypsy, tex-mex, calypso og rock., f. 07.09.1948 i USA, flyttet til Bergen i 1961. Begynte å spille gitar, skrive egne sanger og opptre i visemiljøet i Bergen utover på 60-tallet.

På 70-tallet spilte han i bergensbandet Hole In The Wall, som kom med selvtitulert LP i 1972, var fire år i California med bandene Happy Valley og The Remnants. Tilbake i Norge ble det en ny utgave av Hole in the Wall og LP-en Rose Of Barcelona i 1979.

På 80-tallet var han med i norske gruppen NRI fra København, hadde sitt eget Erik Moll Band, ledet den bergenske calypsogruppen Bolingo (selvtitulert single i 1983), spilte mye solo, og var også med i den hittil siste utgaven av Hole in the Wall.

Han var med i Norges første forestilling av musikalen Hair på Den Nationale Scene (1970), og har medvirket i flere teaterstykker, filmer og fjernsynsreklamer i tillegg til å spille konserter, festivaler, klubber, TV- og radio-opptredener i inn og utland.

90-tallet tilbrakte han i Austin, Texas, hvor han skrev låter for ►Steinar Albrigtsen, Rita Eriksen, Lynni Treekrem og flere andre norske artister. I Texas opptrådte han lokalt og ga ut fire album på egen label hvorav to også er distribuert i Skandinavia. Han turnerte Sør-Norge i 1999 med trio fra Austin og flyttet da tilbake til Bergen.

Moll har vært oppvarmer for en rekke legendariske navn som Willie Nelson, Taj Mahal, New Riders of the Purple Sage, Rick Danko, Tom Paxton, Loudon Wainwright, Stephen Grossman, mfl. Han er også med på en rekke samleplater både fra USA og Norge.

Låten «Long Before I Even Met You» fra den kritikerroste CD-en Come What May, var sommerhit på P1 og lå lenge på Norsktoppen i 2003.

Crazy Lovin’ (Royton, 1982) m/NRI
Wayward Ways (Armadillo Records [USA], 1988)
Erik & Erik (Fire Ant Records [USA], 1992)
In The Shadow (Fire Ant Records [USA], 1994) Norge, 1995
Most Of All (Fire Ant Records [USA], 1998) Norge, 1998
Come What May (Fire Ant Records [USA]/EMM Records [Norge], 2003)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten