Ravnaas, Torill

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Sanger og skuespiller, f. 17.03.1948 i Fevik. Som tenåring debuterte hun hos Arne Bendiksen med «Jeg vil dra min venn» (1965). Hun var allerede da i besittelse av en kraftig Broadway-klingende «belter»-stemme, som først kan høres på singlen «Ennu en dag»/«Jeg gir deg alt» (1965) og på hennes innspilling av Alf Prøysens tekst til «Over The Rainbow», «Over regnbuen» (1965), opprinnelig skrevet til Wenche Myhre til Oslo Nye Teaters oppsetning av Trollmannen frå Oz. Torill Ravnaas sang vinnermelodien «Dukkemann» med lite orkester i Grand Prix-finalen i 1967, og spilte inn et mindre antall singler på slutten av 60-tallet frem til og med «På et tog i Tennessee»/«Vår jord går rundt» (1970). I1973 deltok hun med bl.a. Stein Ingebrigtsen på LP-platen Sommershow.

Fra midten av 70-tallet har Torill Ravnaas hovedsakelig vært aktiv i USA, der hun både har hatt roller i TV-filmer og i forskjellige sceneshow, bl.a. i Las Vegas. I 1978 utga hun den amerikanskproduserte platen Torill, som i form slekter på Barbra Streisands poprockpregede utgivelser i denne perioden. En birolle som Marlene Dietrich i en TV-produksjon gjorde at hun begynte å arbeide frem et onewomanshow, Marlene, som hadde premiere i 1993, og ble prisbelønnet. Hun har også presentert utdrag fra dette showet i DaCapo.

Sommershow (Talent, 1973) m/flere art.
Torill (Out of Town Records, USA, 1978)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten