Skodvin, Knut

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Musiker, komponist og produsent, f. 21.12.1951 i Bergen, oppvokst i Høyanger. Begynte å spille trekkspill som 7-åring, og har kontrabass som hovedinstrument. Spilte i Stavanger Symfoniorkester allerede i gymnastiden, og etter flere år i Bergen Filharmoniske Orkester (1975–80), begynte han som musiker (1980) og musikalsk leder (1986) på Den Nationale Scene i Bergen. Her fikk han raskt komposisjonsoppgaver, og har skrevet musikk til rundt 50 sceneproduksjoner, deriblant to musikaler. Knut Gribb tar Bergenstoget, med tekst av Gunnar Staalesen (1986) og Nordahl i våre hjerter med tekst av Erling Gjelsvik (1989). Gynt er ballettmusikk til en fabulering omkring fjerde akt i Peer Gynt av Henrik Ibsen. Skodvin var en av initiativtakerne til opprettelsen av Nordahl Grieg Teatret i Bergen i 1977, og skrev mye av musikken til deres forestillinger.

I 1982 ga han ut en av de tidlige elektroniske innspillingene her i landet, Kondens. Under et opphold i Zambia 1983–85 spilte han i et lokalt band, og produserte to dokumentarfilmer.

I 1986 produserte han sin første forestilling, Grafitti. Han var produsent for flere sommerrevyer i Bergen, bl.a. med Ole Paus, og har stått bak en rekke suksesser som Thomas Giertsen tar pirattaxi, Ungkarsfesten, Otto Jespersen: Stolt, hvit og vanskelig mfl. Er medeier i og leder Stageway Teater fra 1997.

Kondens (Eget, 1982)
Knut Gribb tar Bergenstoget (DNS, 1986)
Gynt (Eget, 1989)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten