Strøm, Anne Karine

Del artikkelen på:
                    |     Mer

I ungdomsårene sang Anne Karine Strøm med bandet Beefeaters, og ga også ut solosing­ler, bl.a. «En sommerdrøm»/«La ham være i fred» (1967)

På flere av Anne Karine Strøms LP-er på 80-tallet var mye av materialet skrevet av hennes mann Ole Paus, og albumet ''Casablancas døtre'' inneholdt bl.a. «Når Dukke Lise våkner» og «En generasjon av barn»

Vokalist, f. 15.10.1951 i Oslo. Bølerjenta var elleve år gammel da hun i 1963 vant en sangkonkurranse på ungdomsrestauranten Rondo. Seieren førte til TV-opptreden, plateinnspilling og folkparkshow i Sverige. Singleplaten «Fotballgressenka»/«Lille Marlene» kom ut på plateselskapet Manu. Unge Strøm behersket italienske sangtekster, og avisene døpte henne derfor «Norges svar på Robertino». (Robertino var en bråmoden guttunge fra Italia, som sjarmerte damene med sanger som «O Sole Mio» og «Romantica» på tidlig 60-tall.) I ungdomsårene sang Anne Karine i gruppen Beefeaters, og da de ble oppløst fortsatte hun med Finn Eriksens Orkester (Finn Eriksen). På 70-tallet var hun en ivrig Grand Prix-deltager, to ganger stilte hun som soloartist, og vant i 1974 med «Hvor er du?» og i 1976 med låten «Mata Hari» (Frode Thingnæs/Philip Kruse), i den norske finalen som for alltid vil bli husket for kostymene. Hun stilte i harembukse i sølv, og i samme konkurranse framførte Jahn Teigen «Voodoo» – i skjelettkostyme! Strøm vant også i 1973 som medlem av gruppen Bendik Singers med «Å, for et spill». Denne vokalgruppen ble satt sammen av allestedsnærværende Arne Bendiksen, og i tillegg til Strøm besto den av Ellen Nikolaysen, Anne Lise Gjøstøl og brødrene Kruse. De tre jentene hadde gått sammen på Hartvig Nissens musikklinje i Oslo og de jobbet mye sammen, både i TV- og radiosammenheng og i platestudio. Mot slutten av 70-tallet begynte hun å opptre i musikalske kabareter med Øystein Sunde og sin daværende ektemann Ole Paus. I tillegg til de mange singleplatene ga Strøm ut flere langspillere, bl.a. Album (1978) som kom ut på Paus’ egen Zarepta-etikett. Her hadde hun gjennomgått et stilskifte mot en mer seriøs form for popmusikk. På popalbumet Casablancas Døtre (1982), fikk hun med seg den svenske artisten Marie Bergman som produsent. I 1986 kom platen Landet utenfor. Her var halvparten av materialet hennes egne komposisjoner, med tekster av Nils Fredrik Dahl og Jesper Halle. Produsent var Paolo Vinaccia. Strøm har også medvirket på flere album med revyparet Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen Jr.

Drømmebilde (Polydor, 1971)
Anne Karin (Triola, 1975)
Album (Zarepta, 1978)
Casablancas Døtre (EMI Music, 1982)
Landet utenfor (EMI Music, 1986)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten