Eide, Kai

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Etter å ha blitt kjent for «Mil etter mil», ble ''Open up'' (1979) den store kunstneriske seieren for Kai Eide med sine sterke og melodiske poplåter

Visesanger, komponist, f. 22.07.1956 i Hammerfest som startet sin karriere mot slutten av 60-tallet. Kai Eide vil for alltid bli husket som komponisten bak ►Jahn Teigens berømte Grand Prix-slager «Mil etter mil», en av landets mest kjente sanger noensinne. Han livnærte seg av forskjellige jobber, bl.a. på Club 7. Debutalbumet Det finnes blomster under snø kom i 1976 og hadde norske tekster. Det kan også nevnes at dette var den første platen ►Alex medvirket på; hun korer på hele plata.

En periode arbeidet Eide på platelageret til CBS, og takket være den den gang CBS-ansatte Kristian Lindemann ble en av låtene hans sendt til komponistkonkurransen Melodi Grand Prix. Opprinnelig hadde den engelsk tekst, het «Mile after mile», og skulle utgis på norsk av ►Maj Britt Andersen. Det ble den også, men først etter at Melodi Grand Prix var overstått. Jahn Teigen sang låten i finalen, og vant. Det ble derimot null poeng i den internasjonale finalen. Eide ble også bedt om å gjøre et forsøk til i 1985, og skrev og framførte «Love, amour og kjærlighet», men akkurat det året var det at ►Bobbysocks fikk braksuksess med «La det swinge».

Eides egen karriere som utøver fortsatte på selskapet Talent, hvor han utga to album med engelskspråklig materiale på tampen av 70-tallet. Musikken var nå blitt markant mye hardere, mer rock i utrykket, og derfor valgte han å skifte språk.

I 1981 flyttet han til Danmark, og året etter var han med i bandet Norsk Rock Invasjon, sammen med Frank Marstokk, Igor Kill (Thorleif Larsen), Erik Moll (Møll), Freddy Dahl og Helge Grøslie. De utga et album på Royton Music, som bar samme navn som bandet. Eide hadde tidligere vært elev på Einar Granums Kunstskole i tre år, og i Danmark var han på sitt mest produktive som kunstner, med tre separatutstillinger i 1983, 1985 og 1987.

I 1984 utga han sitt fjerde soloalbum på det danske selskapet Front Music. Det skulle egentlig ha kommet enda et album der Eide deltok, sammen med den danske bassisten Flemming Muus under navnet Quiet Life, men det ble av forskjellige årsaker kun en single, «They don’t dance». Kai Eide flyttet tilbake til Norge i 1991, og ble lærer, band­instruktør og gitarlærer i Hurum.

Det finnes blomster under snø (Nett, 1976)
Down My Street (Talent, 1978)
Open Up (Talent, 1979)
Triangle Darkblue (Front, 1983)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
"GAMMEL REV FRA 60 TALLET"
Skrevet 16.08.2009 19:29 av Kai Eide

Hei alle som leser dette. Jeg vil bare tilføye : Mitt liv hadde nok vært noe helt annet hvis jeg hadde vært med som musiker/kunstner fra slutten av 60 årene . Sannheten er at jeg spillte inn min første LP i 1975 og den kom ut året etter.

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten