Larsen, Reidar

Del artikkelen på:
                    |     Mer

''You Don't Have To Be Black To Be Blue'' (1987) var Reidar Larsens tredje plate med stort sett egenkomponerte låter til tekster av Tony Burton

''Statement – Recorded Live In New York'' (1994) er fra Reidar Larsen og The Boogie Bastards turné i USA 1994

Bluespianist og vokalist, født 12.03.1955 i Oslo. Familien flyttet til Stavanger vinteren 1960, og siden har han bodd der. Reidar Larsen var med på å starte Stavangerensemblet i 1974, men sluttet senere der og begynte i ►The Nurk Twins, som senere igjen ble til Smalhans. Hans forkjærlighet for blues startet da han hørte den amerikanske blues­pianisten Otis Spann.

I februar 1980 fikk han en forespørsel fra Stavanger Jazzklubb om han kunne lage et bluesprosjekt for klubben. Det gjorde han, og opptredenen til Reidar Larsen Blues Kvartett ble begynnelsen på en lang karriere innenfor musikkformen blues.

I beste bluestradisjon har Larsen hatt atskillige musikere med i bandet sitt opp gjennom årene. Av de mest kjente er gitaristen Freddy Lindquist og trommeslageren Leif Hemmingsen, begge tidligere ►Vanguards-medlemmer, som sammen med bassisten Kjell Arne Jensen utgjorde backingbandet hans, The Boogie Bastards, fra 1991 og et par års tid fremover. I 1994 dro Larsen med band på turné i USA. På det tidspunkt hadde Knut Hem tatt Hemmingsens plass. Besøket resulterte i to livealbum, som i 1995 ble sluppet som et dobbeltalbum. Fra 1997 og fremover har han hatt bandet Storyteller som fast gruppe. Dette bandet, som i likhet med Boogie Bastards er oppkalt etter et album, består av Arne R. Skage jr. på gitar, Kyrre Sætran på bass og Knut Hem på trommer.

Larsen har også samarbeidet med andre musikere. Rundt 1986 var han på klubbturné sammen med Marius Müller, men dessverre kom det ingen plater ut av den kombinasjonen. Tidlig på 90-tallet spilte han i The Blues sammen med Knut Reiersrud og Hungry John.

I’m A Blues Man (Desperado, 1982)
Red, White And Blues (Desperado, 1985)
You Don’t Have To Be Black To Be Blue (Desperado, 1987)
Last Train Home (Desperado, 1990)
Blues i Boks (Slagerfabrikken, 1990)
Boogie Bastard (Sonet, 1991)
Robbery (Sonet, 1993)
Statement – Recorded Live In New York (Sonet, 1994)
Statement Vol. 2 (Sonet, 1995)
A Complete Statement (Sonet, 1995)
Storyteller (Sonet, 1997)
This One’s On Me (Blue Jersey, 2001)
Mr. Blues Is Coming To Town (Universal, 2003)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten